Menu

Veel gestelde vragen

Huisdieren hebben nog wel eens de neiging om op onderzoek uit te gaan. Daarbij kunnen ze soms verdwalen en hun eigenaar kwijtraken. Door het laten inbrengen van een chip krijgen ze een unieke code die samen met uw adresgegevens in een centrale database opgeslagen wordt. Hierdoor kunt u als eigenaar altijd herenigd worden met uw dier. Als u met uw huisdier naar het buitenland gaat is een chip verplicht.

Pups:

Pups die op of na 1 april 2013 in nederland worden geboren moeten worden gechipt binnen de eerste 7 levensweken. Binnen de eerste 8 levensweken moet het dier geregistreerd staan. De fokker van de pups moet er voor zorgen dat elke pup wordt gechipt voor deze 7 weken oud is. Dit moet bij een dierenarts of een beroepsmatige chipper gedaan zijn.

Honden uit het buitenland:

Honden die op of na 1 april 2013 in Nederland komen of worden geïmporteerd moeten gechipt zijn en binnen 2 weken dat ze in Nederland zijn worden geregistreerd. Honden uit het buitenland zijn dus al gechipt als ze in Nederland komen.

De koper van de hond moet bij aankoop vragen om een bewijs van chipregistratie. Zodra de hond in eigendom is van de nieuwe eigenaar moet de hond binnen 2 weken op de naam van de nieuwe eigenaar worden geregistreerd met het bijhorende identificatienummer. Ook hierna is de nieuwe eigenaar verplicht om verhuizingen, verkoop of het overlijden van de hond door te geven aan de databank.

Voor meer informatie klikt u op onderstaande link van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren:

LICG Chip informatie